K-Active este soluția medicală ideală pentru recuperare!


Sunt Adrian Daniel Moșneagu, specialist kinetoterapeut și motricitate specială, acreditat în recuperarea sportivilor de înaltă performanță, licențiat în recuperarea hemofiliei și a sindromului Von Villebrand, și fondator K-Active Kinesis.

 

De mic copil mi-am dorit să devin kinetoterapeut, inițial pentru că mi se părea o profesie care aduce numai beneficii pacienților și îmi imaginam ce fain ar fi ca eu "să ii fac bine". Mai apoi, când am crescut, după ce am intrat la facultate și am înțeles mai multe, mi-am dat seama că nu e chiar atât de simplu, că nu devii profesionist doar terminând o școală, că e nevoie de multă muncă, răbdare, empatie și de capacitatea de a înțelege nevoile oamenilor, dar că cel mai greu e să nu te lași copleșit de acestea tocmai pentru a-i putea ajuta. Acum, după atâția ani de experiență, realizez că toate rezultate extraordinare pe care le-am avut s-au datorat nu doar cunoștințelor dobândite, ci mai ales faptului că încă din copilărie am iubit atât de mult meseria asta, iar cu fiecare caz și fiecare pacient recuperat medical, am adunat nu doar succese pe plan profesional, ci și amintiri și satisfacții personale.

 

Cum a început totul? Oarecum banal... am terminat Facultatea de Kinetoterapie din Timișoara și am plecat din România, însă nu cu gândul de a rămâne definitiv altundeva, ci pentru că îmi doream să mă specializez într-o țară mai dezvoltată ce îmi putea oferi o altă perspectivă asupra acestei profesii. În Austria am reușit să fac acest lucru, și tot acolo am descoperit produsele K-Active Premium și tehnica de aplicare a benzilor kinesiologice. Fiind kinetoterapeut și având deja cunoștințe medicale, am înțeles foarte ușor principiile de acționare a benzilor și mi-am dat seama imediat de beneficiile utilizării lor în recuperare medicală și sport. Astfel, am învățat rapid tehnica de aplicare a acestora și am început să le folosesc în recuperarea pacienților austrieci, fiind fascinat de rezultatele foarte bune pe care le aveam cu ajutorul lor. 

 

După această perioadă, m-am întors în țară cu dorința clară de a face kinetoterapie la un nivel înalt și aici, și cu toate că mulți m-au descurajat și m-au sfătuit să renunț, să rămân în Austria și să îmi construiesc cariera acolo, m-am ambiționat să profesez în țara mea. M-am angajat la Spitalul de Recuperare din Buziaș și am început să lucrez cu bolnavii de acolo. La început mi-a fost greu, foarte greu...nu știam cum să fac față suferinței pe care o vedeam în jurul meu și mi-a trebuit un timp pentru a învăța să-mi gestionez emoțiile, însă mi-a prins bine și sunt recunoscător pentru toate lecțiile de viață pe care acea perioadă mi le-a oferit. Am lucrat cu bucurie și entuziasm, cu lacrimi în ochi uneori, dar întotdeauna cu multă speranță într-un viitor mai bun pentru pacienții mei. 

 

Una dintre provocările pe care le-am avut la început a fost aceea de a reuși să găsesc o modalitate prin care să pot aplica benzile kinesiologice pacienților de aici. Nu voiam să renunț la această tehnică fiindca avusesem deja rezultate excepționale și știam că utilizarea lor va duce la o recuperare completă și mai rapidă a afecțiunilor lor. Am încercat să găsesc distribuitori în țară însă nimeni nu le vindea în România. Atunci am testat alte produse similare aflate pe piață, dar am văzut că nu corespundeau din punct de vedere al calității, nu eram mulțumit și, în această situație, nu am găsit altă opțiune decât să le cumpăr cu ajutorul unor prieteni medici, din Polonia. Am făcut asta ani de zile, mergeam în străinătate după benzi la fiecare câteva luni fiindcă nu am dorit sub nicio formă să ofer un produs inferior calitativ, în care eu personal nu aveam încredere și pe care nu aș fi putut să-l recomand cu bucurie pacienților mei. 

 

La începutul lui 2019 însă, firma producatoare mi-a propus să le import eu în România. Știam că nu am experiență în business, că nu sunt agent de vânzări ci kinetoterapeut, că nu mă pricep la management ci doar la a le fi de folos pacienților mei, însă nu am stat pe gânduri și am acceptat să fiu distribuitor autorizat al benzilor K-Active Premium, cu toate riscurile aferente, iar astfel a apărut K Active Kinesis SRL. Am făcut asta pentru că eu cred în aceste produse, pentru că le cunosc și pentru că știu cât sunt de eficiente, pentru că vreau ca pacienții să aibă la dispoziție ce e mai bun în acest domeniu și pentru că, exact ca atunci când eram copil, vreau ca ei "să se facă bine" cu ajutorul lor.