Sănătate
K-Active, benzi elastice folosite în recuperare medicală (scolioză, hiper cifoză, hiper lordoză, picior plat, gonartroză, genu valgum, genu varum) și sport, în vederea protecției articulare, pentru corectarea posturii sau în scopul evitării durerilor de spate în cazul femeilor însărcinate, dar și pentru accelerarea tranzitului nou născutilor și evitarea colicilor.
K-Active este soluția medicală ideală pentru recuperare sportivă, recuperare post traumatică sau post operatorie, putând fi folosită pentru nou născuți, copii, adulți, vârstnici (inclusiv pentru persoane cu piele foarte sensibilă).
Câteva afecțiuni în care puteți folosi produsele noastre pentru o recuperare mai rapidă și eficientă:
Scolioza
Ce este scolioza?
Scolioza reprezintă o curbură laterală a coloanei vertebrale, în forma literei C sau S. Complicațiile scoliozei includ durerea cronică și problemele respiratorii.
Cauzele scoliozei?
Există mai multe tipuri de scolioză: congenitală, neuromusculară și idiopatică.
Din experiența mea profesională, scolioza apare mai ales din cauza posturii incorecte atât la copii și adulti, cât și la vârstnici. Postura defectuasă duce la modificarea tensiunilor musculare de la nivelul spatelui și a musculaturii interosoase de la nivelul coloanei vertebrale, iar aceste modificări produc în timp diferite curburi incorecte ale coloanei.
Cum se manifestă?
Simptomele scoliozei sunt următoarele:
- capul este ușor înclinat către o parte;
- cutia toracică nu este simetrică;
- un șold este mai ridicat decât celălalt;
- un umăr este mai ridicat decât celalalt;
- apar dureri la nivelul spatelui.
Cum se tratează scolioza?
- corsetul este folosit mai mult la copii;
- intervenția chirurgicală se recomandă în cazurile foarte grave;
- fizioterapia ajută, dar nu are un rezultat foarte bun și eficient din păcate;
- kinetoterapie;
- gimnastica medicală este recomandată și foarte eficientă în relaxarea/ întinderea anumitor mușchi paravertebrali și la întărirea altora pentru a corecta scolioza;
- benzile kinesiologice (taping) - o tehnică destul de nouă în România, dar foarte eficientă și deloc incomodă pentru pacienți. Aplicarea acestor benzi de bumbac elastic la nivelul spatelui readuce coloana, prin tensiunea cu care sunt lipite, tot mai aproape de poziția anatomică. Procedura se face etapizat și fiecare sesiune de benzi aplicate se păstreaza pe piele până la 5 zile fără să existe restricții. Din experiența proprie, benzile kinesiologice K-Active împreună cu sport sau gimnastică duc la un rezultat garantat.
Cifoza
Ce este cifoza?
Cifoza este cunoscută în termeni populari ca și “cocoașă”, o curbură mult pronunțată a coloanei cervicale și toracale superioară antero-posterior.
Cauzele cifozei?
La făt, cifoza poate să apară din cauza poziției vicioase în uter sau a altor afecțiuni intrauterine.
La copii sau adulți, cifoza apare de obicei din cauza unui mers defectuos, de regulă cu vârfurile în interior, o poziție defectuasă în bancă la școală/facultate, sau la birou. Mai există și alte cauze de natură psihologică mai ales, persoana care are cifoză poate a simțit nevoia la un moment dat de "a se ascunde", a avut diverse probleme emoționale, complexe legate de înălțime și așa mai departe.
Cum se manifestă?
Simptomele cifozei sunt următoarele:
- probleme respiratorii;
- capacitate pulmonară scăzută;
- umeri aduși anterior și rotiți;
- musculatura pieptului subdezvoltată;
- de obicei, apare și spondiloza cervicală atât la tineri, cât și la adulți;
- vertijuri sau amețeli, dureri de cap.
Cum se tratează cifoza?
- fizioterapie;
- medicație pentru spondiloza cervicală dacă este asociată cifozei (atenție, nu pentru cifoză!);
- gimnastica medicală și de postură;
- kinetoterapie;
- benzile kinesiologice (taping) - aplicarea benzilor kinesiologice K-Active în această afecțiune este foarte permisivă din cauza zonei în care există problema, iar rezultatele se văd imediat. Această tehnică funcționează foarte bine deoarece zona cervicală permite aplicarea benzilor elastice din bumbac în multe variante pentru a face trecerea la postura corectă.
Dureri articulare
Articulațiile formează legăturile sau conexiunile dintre oase, oferindune posibilitatea să ne mișcăm.
Care sunt cele mai afectate articulații?
Articulațiile membrelor inferioare, mai precis articulația genunchiului, deoarece toată greutatea corpului este susținută de aceste articulații și crează presiune și uzură în timp; un alt aspect ar fi expunerea acestor articulații la activitățile zilnice sau sportive: mers, alergat, sărit etc, accidentările sau uzura ducând la cele mai frecvente afecțiuni articulare.
Urmează șoldul care este la fel de expus și cu câteva probleme în plus față de genunchi, cum ar fi coxartroza, o afecțiune foarte des întâlnită.
O altă articulație cu frecvență de acidentare sau dureri articulare mai scăzute este articulația umărului. Articulația umărului este cea mai complexă articulație a corpului datorită complexității mișcărilor pe care le putem realiza. Comparativ cu alte articulații, miscările se pot realiza în toate planurile, și aici mă refer la: flexie, extensie, abducție, adducție, rotație.
Cauzele durerii articulare?
Sursele care pot cauza dureri articulare sunt:
- bursita sau inflamația sacilor linfatici;
- lupusul;
- guta;
- anumite boli infecțioase, cum ar fi oreonul, gripa și hepatita;
- distrugerea cartilajului din rotulă;
- o lovitură sau mai multe lovituri la nivelul articulațiilor;
- tendinita sau inflamația unui tendon;
- o infecție a osului;
- folosirea excesivă a unei articulații;
- cancerul;
- fibromialgia;
- osteoporoza;
- rahitismul;
- instabilitate articulară.
Cum tratam durerile articulare?
Consultul medical de specialitate în stabilirea cauzei sau a bolii care cauzează durerea este necesar.
Alternative generale în tratarea durerilor articulare:
- fizioterapie;
- masaj;
- gimnastica (creșterea mobilității articulare duce la o articulație mai sănătoasă);
- kinetoterapie;
- benzile kinesiologice și plasturii antidurere Cross Tape - aceste două produse s-au folosit foarte mulți ani în gimnastica de performanță, după care au fost introduse și în recuperarea medicală datorită rezultatelor excepționale; sunt recomandate pentru o recuperare rapidă sau un suport articular profesional sportivilor și nu numai. Plasturii antidurere Cross Tape funcționează ca și antiinflamator atât la nivel articular, cât și muscular, iar benzile kinesiologice K-Active oferă stabilitate și o corecție a axului de la nivel articular, ajută articulația în cazul entorselor/luxațiilor, înlocuind cu succes o fașă elastică (fașa elastică sau genunchiera scade plasma la nivelarticular și duce la alte probleme, motiv pentru care nu se mai utilizează și nu mai este recomandată de foarte mulți ani).